שפת גוף ומידת החביבות

האם אותה שפת גוף אצל גברים ונשים משפיעה על מידת החביבות שאחרים רואים אצלם?

לבטח תתפלאו, אבל התשובה היא לא!

מחקר של Friedman & Riggio משנת 1986 בחן את שפת הגוף של 27 סטודנטים ו35 סטודנטיות שהוקלטו בווידאו בהסבר ספונטני שנתנו. המשתתפים במחקר צפו בהקלטות ללא קול ובחנו את שפת הגוף של הסטודנטים ולתת ניקוד לגבי כמה הסטודנטים חביבים, כמה הם מבטאים עצמם בביטחון וכמה השיח  שלהם אפקטיבי.

התוצאות הראו שקיים הבדל בין המינים בשפת הגוף שגורמת לאותו ממד של חביבות בעיני המשתתפים במחקר. כלומר נשים וגברים הוערכו בצורה שונה גם כאשר המשתתפים היו גברים וגם כאשר היו נשים.

לגבי גברים, המשתתפים במחקר דירגו אותם כחביבים יותר וכבעלי ביטחון וזרימה בהבעה ככול שהתנועות שלהם היו מוכוונות החוצה מהם. כלומר, תנועות ידיים ותנועות ראש שמתרחקות מהדובר ומכוונות לאיש שיחו.

לגבי נשים, המשתתפים במחקר דירגו אותן כחביבות יותר וכבעלות ביטחון וזרימה בהבעה ככול שהבעות הפנים שלה היו ספונטניות יותר וככול שהתדירות בהחלפת ההבעה גדלה.

אז בפעם הבאה שאתם רוצים להיראות חביבים ונעימים ומלאי ביטחון אצל האחר העומד מולכם, קחו בחשבון את היותכם נשים או גברים ותזכרו שלאופן בו אתם מזיזים את פניכם, ידיכם וגופכם בכלל יש השפעה רבה על מרכיבים אלה.

לעיון במאמר המלא:

Riggio, R. E., & Friedman, H. S. (1986). Impression formation: The role of expressive behavior. Journal of Personality and Social Psychology50(2), 421.